Att leda ledare

Hos oss på Curago är alla utekonsulter. Det innebär att största delen av vår tid spenderas hos någon av våra kunder och att vi stöttar i projekt och processer som finns där.

Trots det har vi en väldigt engagerad ledning, med Anders Theodorsson i spetsen, och då kan man verkligen fråga sig vad en person som är chef över så här självgående människor egentligen gör?

–  En del av jobbet är att faktiskt att ”störa” självgåendet, genom att samordna tillfällen då vi gemensamt utbyter erfarenhet och kunskap. Vi vill i grunden att allas uppdrag är allas ansvar, och att kunden kontinuerligt har tillgång till allas vår kompetens. Då vill det till att vi någonstans i sinnet faktiskt också är ”innekonsulter”, så att vi lär känna och kan hjälpa varandra.

En annan viktig del är självklart också dialogen med kunder, såväl etablerade som nya. Jag är ju själv i grunden konsult, och det pirrar fortfarande till i magen när jag kliver in i kundens reception, som känslan inför ett nytt uppdrag då man inte riktigt vet vad som väntar runt hörnet.

Curago kryllar av duktiga projektledare, programledare, interima verksamhetschefer och IT-chefer Vad är dina bästa tips för att leda ledare på ett framgångsrikt sätt?

– Det finns alldeles för många teoretiska ledarskapsfilosofier. Jag tror i grunden att det handlar om livet som sådant, hur du agerar där. Visst blir det både bättre och roligare om du släpper ner axlarna, lyssnar på de som kan något och tillsammans hjälps åt i framdriften. Vårt gäng på Curago har en ofantlig erfarenhet av att leda såväl större som mer komplexa förflyttningar än det jag just nu gör, då vill det till att vara ödmjuk inför det, våga fråga, involvera och lära. Resultatet blir garanterat mångfalt bättre, än om jag skulle filura på egen kammare och komma ut och försöka peka med hela handen.

Vill du prata mer om ledarskap eller självledarskap så är Anders endast ett mail bort.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar